30

South of Nowhere, 2005-2008 yılları arasında Nickelodeon kanalına bağlı The N isimli bir kanalda yayınlanmış olan bir gençlik dizisi. Glaad Media Ödülleri ve Teen Choice Ödülleri’nde adaylıklar elde eden dizi, 3 sezon sürmüş. Dizinin ilk sezonu 11 bölüm, 2. sezonu ise 13 bölüm uzunluğunda. 16 bölümden oluşan 3. sezonu ise 1 yıl arayla 8+8 şeklinde 2 parça halinde yayınlanmış.

Dizinin ilk bölümü 46 dakika uzunluğunda ki bu dizimiz için çift bölüm süresi. Devam eden bölümler 22-25 dakika civarında.

Dizinin yaratıcısı Tommy Lynch. Ona yapımcı koltuğunda Nancylee Myatt, Charles Rosin ve Jonas E. Agin gibi isimler eşlik etmişler.

Mandy Musgrave ve Matt Cohen‘in dizinin setinde başlayan yakınlaşmaları aşka dönüşmüş. Dizi bittikten sonra da çıkmaya devam etmişler ve nihayetinde 2011 yılında evlenmişler. Evlilikleri hala sürmekteymiş ve bir de çocukları varmış.

Spencer Carlin isimli bir genç kız var hikayemizin merkezinde. Ailesiyle birlikte Ohio’daki küçük bir yerleşim yerinden büyük Los Angeles şehrine taşınıyorlar. Spencer’ın yeni lisesindeki ilk günüyle açıyoruz hikayeyi.

Aile, arkadaşlıklar, ilişkiler, Amerikan lise dizilerinin olmazsa olmazlarından basketbol ve amigo kız takımları atraksiyonu, sorgulanan cinsel yönelimler, yargılayıcı zihniyet, ırksal farlılıklar ve diğer klasik gençlik sorunları gibi konular üzerine şekillenmekte dizimiz.

*Spencer Carlin karakterine Young Americans dizisindeki küçük rolünden anımsanabilecek Gabrielle Christian hayat veriyor. Kendini, hayattan ne istediğini bulmaya çalışan oldukça toy bir genç kız Spencer. Katolik bir ailede yetişmiş ve bir takım kalıplaşmış düşüncelere sahip. Yeni tanıştığı bir arkadaşının lezbiyen olması ihtimali, söz konusu arkadaşının belinde bir dövmesinin olması gibi şeyler onda ilk etapta bir uzaklaşma isteği yaratsa da sonrasında zihnini berraklaştırıp yeni şeylere açık olma fikrine alışmaya başlıyor.

*90210 ve The Middle dizilerindeki konukluklarından anımsanabilecek Mandy Musgrave, Spencer’ın yukarıda sözünü ettiğimiz yeni arkadaşı Ashley Davies karakterini canlandırıyor. Okulun popüler çocuklarından Aiden ile bir ilişkisi olmuş bir ara ve iyi bitmemiş. Zor bir dönem geçirmiş. Sonrasında ise bir kız arkadaşı olmuş. Biseksüelliğe adım atışı okuldaki çocuklar tarafından dışlanmaya başlamasına ve alay konusu olmasına neden olmuş. Şu anda psikolojik olarak gayet iyi durumda. Eğlenceli, kafa dengi, çekici bir genç kız.

*Supernatural, 90210 ve How to Get Away with Murder gibi dizilerdeki birkaç bölümlük konukluklarına ek olarak Rockville CA isimli bir diziden de anımsanabilecek Matt Cohen‘i Aiden Dennison karakteriyle izliyoruz dizide. Okulun yakışıklısı, okul takımının yıldız basketbol oyuncusu. Rekabete pek gelemiyor. Asabi ve kavgaya meyilli biri. Çapkın bir genç ayrıca kendisi. Amigo takımının kaptanı olan Madison isimli bir sevgilisi var. Ashley ile bir geçmişi mevcut. Spencer’a da ilk andan itibaren göz süzmekte.

*Daha ziyade yine bir amigo kız olarak karşımıza çıktığı Hit the Floor dizisindeki Raquel Saldana rolüyle tanıdığımız, Switched at Birth ve What About Brian dizilerindeki birkaç bölümlük konukluklarından da anımsanabilecek Valery M. Ortiz‘i Madison Duarte karakteriyle izliyoruz. Kraliçe arı tavırları içerisinde. 2 numara olmak ya da 2 numara ile sevgili olmak kitabında yok. Ashley’den hiç haz etmiyor ve ona her fırsatta laf sokmaya çalışıyor.

*Chris Hunter, Spencer’ın ağabeyi Glen Carlin karakterine hayat veriyor. Gelir gelmez okul takımına giriyor. Basketbol konusunda oldukça yetenekli. Takımın yıldız oyuncusu unvanını Aiden’ın elinden almaya aday. Bu durum da hem Aiden’ı hem de Madison’ı rahatsız ediyor. İç ve dış faktörlerin etkisiyle sık sık Aiden ile dalaşmaya başlıyorlar.

*90210 dizisine ek olarak Not Easily Broken, The Drone Virus ve Totally Blonde gibi filmlerde boy göstermiş olan Maeve Quinlan‘ı Spencer’ın annesi Paula Carlin karakteriyle izliyoruz. Bir Katolik olarak yetişmiş. Kızının yanlış arkadaşlar edinmesini istemiyor. Hemşirelik yapıyor.

*Rob Moran, Spencer’ın babası Arthur rolüyle karşımıza çıkmakta.

*Carlin ailesinin evlatlık oğulları Clay Carlin karakterini Saving Hope ve Hang Time dizilerinden anımsanabilecek Danso Gordon canlandırıyor. Bizim gençlerden ayrı takılmaya başlıyor okuldaki ilk gününden itibaren. Siyahi arkadaşlar ediniyor, başını belaya sokmaya başlıyor. İlk bölümde o ve yanındaki siyahi arkadaşlarına iki polisin ırkçılık kaynaklı uygunsuz müdahalede bulunduğuna inandığı bir an yaşıyor. Ohio’da böyle dertleri olmamış olacak ki bu durum epey garibine gidiyor.

*Friday Night Lights dizisinden anımsanabilecek Aasha Davis, Clay’in hoşlanmaya başladığı ve uğruna dayak yediği Chelsea Lewis isimli siyahi bir kıza hayat veriyor.

*Austen Parros, Clay’in pek tekin durmayan yeni arkadaşı Sean Miller rolüyle karşımıza çıkıyor.

*Greek dizisinden anımsanabilecek Eileen Boylan, 2. sezon başında dahil olmuş diziye Kyla Woods rolüyle.

*Yine Greek dizisinden anımsanabilecek Marisa Lauren ise Madison’ın amigo kız takımından arkadaşı Sherry Pena rolüyle karşımıza çıkmakta.

Kyle Searles (Swingtown, 7th Heaven), Kate French (The L Word, One Tree Hill), Sean Wing (The Whole Truth, 90210, Beautiful People), Michelle Ang (Underemployed, Outrageous Fortune), Cameron Goodman (90210) ve Tempestt Bledsoe (The Cosby Show, Guys with Kids), tekrar eden rollerle boy göstermişler dizide.

Tek bölümlük konuk oyunculardan oluşan havuzda ise Angela Sarafyan (Westworld, The Good Guys), Marcus Brown (Animal Kingdom) ve Michael Grant Terry (Bones) gibi isimler bulunmakta.

Dizinin ilk bölümünü izledim. Çoğu gençlik dizisi gibi izlenirliğinde bir sorun yok bunun da hikaye olarak. Oyuncular da yeterince fotojenik tipler. Sıkıntısı ise çekimlerinde. Bütçenin düşüklüğü kamera, kameraman ve yönetmen maliyetini etkilemiş gibi duruyor. Bazı anlarda sallanan o tek kamerayla yapılan çekimin amatörlüğü had safhaya ulaşmış durumdaydı. Clay ve beraberindeki siyahi arkadaşlarına dizide hiç ihtiyaç yokmuş bu arada. Bölümü aşağıya çekmekten başka bir işe yaramadılar.