Spun Out – Tanıtım
1 yorum pirate 13 Eylül 2017 08:32
Daha çok Amerikan dizileri yayınlayan ve bu sayede çoğumuzun yakından tanıdığı Kanada kanalı CTV‘nin orijinal yapımı olan bir komedi dizisinin tanıtımına hoş geldiniz. Karşınızda Spun Out!
KÜNYE
Türü: Komedi (Kahkaha Efektli)
Sezon – Bölüm Sayısı: 2 sezon, 26 bölüm
Yayın Aralığı: 6 Mart 2014 – 3 Ekim 2015
Süre: 21-22 dk.
Mutfaktakiler: Jeff Biederman, Brent Piaskoski, Brian K. Roberts, Nick Beaton, Sara Hennessey, Graham Kay, Amanda Brooke Perrin, Tim Gilbert, Fraser Young, Andrew Barnsley, Colin Brunton, Dave Foley
IMDB – Wikipedia – Twitter
KONU
Spun Out, bir iş yeri komedisi. İş yerimiz ise bir halkla ilişkiler ve reklamcılık şirketi. Şirketin başında rahat ve eğlenceli bir patron olan Dave Lyons var. Dave’in bu rahat ve eğlenceli tutumu diğer şirket personellerine de yansımış durumda. Hatta biraz fazlaca yansımış durumda diyebiliriz. Hikayemiz ise şirkete yeni bir personelin katılımıyla başlıyor. Başarılı olamamış bir yazar olan Beckett Ryan, çocukluktan beri en yakın arkadaşı olan Nelson’un tavsiyesi ile şirkette işe başlar ve eğlenceye ortak olur.
KARAKTERLER VE OYUNCULAR
Dave Lyons (Dave Foley):
Şirketin sahibi. Alanında tanınan, renkli bir kişiliğe sahip, cool bir patron. Çalışanları ile iletişimi oldukça iyi. Patron olmanın ağırlığını hissettirse de bir nevi onlarla arkadaş gibi. Anlayışlı ve yeterince ilgili.
Karaktere Dr. Ken, Hot in Cleveland, The Odd Couple gibi dizilerden aşina olduğumuz Dave Foley hayat veriyor.
Beckett Ryan (Paul Campbell):
Şirkette işe yeni başlayan başarısız yazarımız. İş için ölüp bitmese de kankası Nelson’ın tavsiyesi ile işe başlıyor. Oldukça naif, duygusal, iyi niyetli ve romantik biri. Ofiste işe başladığı ilk gün patronun kızından hoşlanmaya başladığını da belirtmeden geçmeyeyim.
Karakteri Battlestar Galactica ve Knight Rider dizilerinden hatırlanabilecek Paul Campbell hayat veriyor.
Stephanie Lyons (Rebecca Dalton):
Patronun kısa bir süredir iş yerinde çalışan kızı. Annesi ve babası yıllar önce boşanmış. Babasından pek ilgi ve övgü göremediği bir çocukluğun ardından şimdilerde aynı iş yerinde çalışmaya başladıktan sonra aralarında yeniden bir bağ kurulmaya başlıyor. İlgiye ve övgüye muhtaç, övgü gelmezse kendi kendini överek tatmin olabilen, rekabetçi ve başarıya aç, şirin ve hanım hanımcık bir kızcağız.
Karaktere Good Witch ve The L.A. Complex dizilerinden anımsanabilecek Rebecca Dalton hayat veriyor.
Nelson Abrams (Al Mukadam):
Beckett’in en yakın arkadaşı. Eşcinsel. Şirketin tecrübeli personellerinden. Enerjik, rekabet aşığı, öz güveni tavan. Pahalı takım elbiseleriyle her daim şık.
Karakteri Radio Free Roscoe ve Second Jen gibi dizilerden anımsanabilecek Al Mukadam canlandırıyor.
Abby Hayes (Holly Deveaux):
Beckett’ın ev arkadaşı ve aynı zamanda eski kız arkadaşı. Ayrıldıktan sonra bir türlü daireyi terk etmeye yanaşmamış. Öz güveni yüksek, çalışmayı pek sevmeyen ama istese çoğu işi kolayca yapabilecek zeka ve yetenekte, bağlılık sorunları olan, üçkağıtçı ve fırlama bir tip.
Karaktere hayat veren Holly Deveaux’yu The Mist, Shadowhunters ve Hemlock Grove gibi dizilerden anımsamanız mümkün.
Gordon Woolmer (Darcy Michael):
Ofisin en tembel elemanı. Tembellikte ve rahatlıkta son nokta cidden. Üstüne üstlük bir de aptal! Rahatsız edici ama sevimli bir aptal. Dave’in onu niye şirkette tuttuğunu anlamak çok zor.
Bryce McBradden (J.P. Manoux):
Dave’in ofisteki eli, ayağı, kulağı. Çok uzun yıllardır şirkette çalışıyor, işini çok seviyor ve Dave’e gönülden bağlı. Belden bağlamalı çantaları üzerinden hiç eksik olmayan, ilk bakışta rahatsız edici ve garip bir tip.
Karakteri Veep, Good Girls Revolt ve Community gibi dizilerden anımsanabilecek J.P. Manoux canlandırıyor.
Konuk oyuncu havuzunda ise Tricia Helfer, Jadyn Wong, Lauren Ash, Jon Cor, Will Sasso, Sara Garcia, Jason Priestley ve Ellen Wong gibi isimler var.
YAZARIN NOTU
Spun Out, biraz eski usul bir komedi anlayışına sahip diyebilirim. Espriler de karakterler de biraz naif kaçıyor. Mükemmel bir hikaye kurgusu olan ve kahkaha attıracak seviyede komik bir dizi de değil. İdare eder seviyelerde takılan, çoğunlukla bölüm içinde 2-3 koldan akan hikayelerden sadece 1 tanesiyle ilgimi çekmeyi başaran bir komedi oldu Spun Out. Bu açıdan komedi yokluğunda kalınmadığı takdirde başına oturulması gereken bir komedi değil açıkçası.
Dizinin en büyük artısı Dave Foley elbette. Komediye olan doğal yatkınlığı sağ olsun onun olduğu sahneler çok daha verimli geçiyor. Paul Campbell biraz odun kalıyor, Al Mukadam diziye renk katan isimlerden biri olmayı başarıyor, Rebecca Dalton kendisine çizilen kolay rolde yeterli bir performans ortaya koyuyor, Darcy Michael aralara sızarak komediye katkı sağlıyor, J.P. Manoux ise garip ve uyuz kategorisinden komik olmaya çabalıyor. Abby Hayes gibi güzel yazılmış fırlama bir karakter Holly Deveaux gibi hanım hanımcık bir yüze sahip bir aktrisin ellerinde uyumsuz görünüyor ve yapması gereken patlamayı yapamıyor bana göre.
2. sezonunu ilk sezonuna oranla daha başarılı bulduğum Spun Out ile ilgili benim söyleyeceklerim bu kadar. İzleyecek olanlara iyi seyirler!
yorumlar
1. sezon üzerine;
Pilot bölüm, pek izlemeye devam etme isteği uyandırmayan türdendi. Tricia Helfer’in konuk olduğu 2. bölüm, sezonun en iyi bölümlerinden biriydi ve beni diziye bağlamayı başardı. Will Sasso’nun konuk olduğu 3. bölüm idare ederdi. Lauren Ash’in konuk olduğu 4. bölüm şahaneydi. 2 ile beraber sezonun en iyi bölümüydü. Ash’in takipçi performansı çok başarılıydı ve epey eğlendirdi. 5. bölüm vasat bölümlerden biriydi. 6. bölümdeki Stephanie-Beckett dinamiği eğlendirdi, stajyer hatun da konukluğuyla renk kattı. 7. bölümdeki weirdolar ordusunu izlemek garip ama eğlenceliydi. 8. bölümdeki Stephanie-Pop Star Çocuk dinamiğinden de gayet güzel sahneler çıktı. 9. bölüm de 10. bölüm de vasat kaldı. 10. bölümde Dave Foley’in sarhoş performansı izlenir tek şeydi. 11. bölüme Jason Priestley konuk olup büyük renk kattı. Dave ile olan sahneleri oldukça eğlenceliydi. 12. bölümdeki eski kız arkadaş mevzusu çok iyi aktı. Nelson epey eğlendirdi, Abby de kapanışı yaptı. 13. bölüm yani sezon finali de vasat kalan bölümler arasındaydı. Beckett’ın terslenmiş hallerini izlemek keyifliydi ama.
2. sezon üzerine;
2. sezonun açılış bölümü pek sarmadı. 2. bölüm de biraz basit kaçtı yine. 3. bölüm keyifli geçti. Abby’nin erkek kardeşi bölüme renk kattı. 4. bölüm dizinin en kötü bölümlerinden biriydi. 5. bölüm Dave ve misafirinin sahneleri hariç keyifliydi. 6. bölüm Ellen Wong’un da katkısıyla oldukça eğlenceli geçti. 7. bölümde Abby öne çıkan karakterdi. Üçkağıtçılığı sayesinde hikayenin o kısmı keyifli geçti. Hangover temalı 8. bölüm sezonun en çok sevdiğim bölümü oldu. 9. bölümde hikayenin Stephanie’nin rüyası kısmı keyifliydi, Abby kapanışı güzel yaptı. 10 ve 11. bölümler vasat kaldı. 12. bölüm sezonun en güzel bölümlerinden biriydi. Hikayenin Dave kısmı çok iyi aktı, konuk oyuncu hatun da büyük renk kattı o kısma. Gordon-Abby kısmı da gayet güzeldi.13. bölüm tam bir sezon finaliydi. Bir sonraki sezonu istetir nitelikte bir sezon finali.
Şöyle tekrar bir düşününce galiba 1. sezon daha iyiydi. Nelson’ın 2. sezon tipi daha iyiydi. Holly Deveaux’yu 2. sezonda izlemek daha keyifliydi. 1. sezonun konuk oyuncu havuzu daha zengindi, 2. sezon bu açıdan biraz cimri geldi. Ve 2. sezonda bölümlerin sıralamasında bir sıkıntı var gibiydi.
Yoklukta izlenir bir sitkom oldu benim açımdan. Paul Campbell’ın ve J.P. Manoux’nun yerlerine daha kayda değer 2 kişi bulmuş olsalar çok daha başarılı olabilirdi.