White Famous – Tanıtım
1 yorum pirate 12 Temmuz 2018 09:02
Showtime’ın tek sezon sonunda iptal ettiği komedi dizisi White Famous‘ın tanıtımı ile sizlerleyiz bugün.
GİRİZGAH
15 Ekim 2017 tarihinde çift bölümle ekran macerasına başlayan White Famous, 10 Aralık 2017 tarihinde 10 bölümden oluşan ilk sezonuna nokta koydu. 2017’nin son günlerinde gelen iptal haberi ile 10. bölüm dizinin final bölümü oldu aynı zamanda.
White Famous, sezonu 0.06 reyting oranı ve 154.000 izleyici sayısı ile açarken 0.12 reyting oranı ve 333.000 izleyici sayısı ile kapattı. Sezon geneli için 0.09 reyting oranı ve 263.000 izleyici sayısı ortalaması tutturdu.
White Famous‘ın ilk bölümü 32 dakika uzunluğunda. Diğer bölümler ise 28-30 dakika arasında değişiyor.
White Famous‘ın yaratıcısı Californication ve Lucifer dizilerinin de yaratıcısı olan Tom Kapinos. Buddy Lewis ve Chris Spencer da diğer yaratıcıları konumunda. Yazar masasında bu üçlüye Earl Davis de eşlik ediyor. Dizinin yapımcı kadrosunda Kapinos ve Davis dışında Jamie Foxx, Hannah Friedman, Nicolas Stern ve Tim Story gibi isimler mevcut.
Californication dizisi ile karakter bazında dirsek teması bulunan White Famous’ta söz konusu diziden aşina olduğumuz birkaç karakterle hasret giderme fırsatı yakaladığımızı da belirtmeden geçmeyelim.
KONU
Floyd Mooney, Los Angeles’ta yaşayan ve küçük sayılabilecek mekanlarda stand up gösterileri yapan yetenekli bir komedyendir. Ünlü komedyen Eddie Murphy‘ye büyük hayranlık duyan Floyd bir gün yüksek bütçeli aksiyon komedi filmlerinde başrolde yer alma hayali kurmaktadır. Fakat yüksek basamaklı kaldırımların sonundaki bu hedefe ulaşmak için film sektörüne daha aşağılarda bir yerden giriş yapması gerekmektedir öncelikle. Kendisine sunulan aşağı yukarı her projeye bir kulp bulan, sektörde kendisine iş verecek insanlara nasıl davranması gerektiğini pek bilmeyen, sonucunu önemsemeden kendi bildiği yolda ilerleyen dik başlı ve asi ruhlu bir yapısı vardır Floyd’un. Şöhrete giden bu mayın tarlası yolda onun için her şey mübah değildir ve sahip olduğu itibarı korumak zorundadır. Bir yandan da ailesi ile olan ilişkisini sürdürmenin yollarını arayacaktır.
Dizinin yaratıcılarından biri olan ünlü aktör Jamie Foxx’un sektördeki ilk yıllarında yaşadığı deneyimlere dayanarak hazırlandığını da belirtmeden geçmeyelim dizinin.
KARAKTERLER VE OYUNCULAR
Konu bölümünde kendisinden epeyce bahsettiğimiz dizimizin ana kahramanı Floyd rolünde Saturday Night Live‘dan anımsanabilecek Jay Pharoah‘yı izliyoruz.
Floyd’u hafiften kendini beğenmiş, çapkın ve dik kafalı biri olarak tarif edebiliriz.
Floyd’un uzun süredir menajerliğini yapan Malcolm karakterinde Brockmire, The Mindy Project ve Dimension 404 gibi dizilerden anımsanabilecek Utkarsh Ambudkar karşımıza çıkıyor.
Saygın ve başarılı gibi sıfatlarla nitelendirilemese de çalışkan ve girişimci olduğu söylenebilecek biri. Floyd ile aralarında çatışmalı, gürültülü bir ilişki var.
Floyd’un ev arkadaşı, dert ortağı, bu hayattaki en yakın arkadaşı olan Balls karakterinde Feed the Beast dizisinden anımsanabilecek Jacob Ming-Trent‘i izliyoruz.
Floyd’un biricik oğlu Trevor rolünde This Is Us dizisinden tanıdığımız Lonnie Chavis karşımıza çıkıyor.
Zeki, uysal, anlayışlı ve yaşına göre olgun sayılabilecek bir çocuk Trevor.
Floyd’un oğlunun annesi ve hayatının aşkı olan Sadie karakterine The Last Man on Earth dizisinden tanıdığımız Cleopatra Coleman hayat veriyor.
Floyd ile ayrı yaşıyorlar. Floyd, Sadie’ye hala çok aşık. Bir gel dese tüm gemileri yakacak durumda. Sadie de çok boş değil hani. Küçük çaplı, yetenekli bir şarkıcı kendisi. Alımlı ve sıcak kanlı biri.
Hafif kafadan çatlak bir yönetmen. Floyd’da star ışığı görüyor ve peşini bırakmıyor.
Teddy Snow karakterinde Atypical, Prison Break, My Name Is Earl ve The Guest Book gibi birçok diziden tanıdığımız Michael Rapaport‘u izleme fırsatı yakalıyoruz.
Kendisiyle 3. bölümde tanıştığımız bir menajer Amy. Hafiften çatlak, deli dolu, seksi, libidosu oldukça yüksek bir kadın.
Dizide tekrar eden bir rolle izlediğimiz karaktere The Detour, Justified, The Following, Dirty Sexy Money gibi birçok diziden yakinen tanıdığımız Natalie Zea hayat veriyor.
Natalie Zea’yı Californication dizisinde de buradaki karakterine yakın bir rol olan Carrie karakterinde izleme fırsatı yakalamıştık yine tekrar eden bir rolle.
Nevi şahsına münhasır bir kanal yöneticisi. Amy’nin kocası. Diziye ilerleyen bölümlerde dahil oluyor.
Peter King karakterinde Coupling, Flashforward, Smash ve Swingtown gibi dizilerden yakinen tanıdığımız Jack Davenport‘u izleme fırsatı yakalıyoruz.
Floyd ile aynı projede yolları kesişen çekici bir kadın. Geçmişte dadılık yapmış olan, şimdilerde ise oyunculukta kariyer yapmaya çalışan genç bir aktris.
Gwen karakterinde Parenthood, Public Morals ve 90210 gibi dizilerden tanıdığımız Lyndon Smith karşımıza çıkıyor tekrar eden bir rolle.
Smith, oyunculuk kariyerinin ilk yıllarında Californication’ın bir bölümünde figüran olarak yer almış.
Floyd ile aynı projede yolları kesişen genç bir aktör. Aynı zamanda Sadie’nin yeni erkek arkadaşı.
Robbie karakterinde How to Get Away with Murder, Gracepoint, The Vampire Diaries ve The Flash gibi dizilerden anımsanabilecek Kendrick Sampson‘ı izliyoruz tekrar eden bir rolle.
Kafa dengi ve çekici bir ünlü şarkıcı olan Kali karakterinde Minority Report, Mr. Robinson ve Deception gibi dizilerden tanıdığımız Meagan Good‘u izleme fırsatı yakalıyoruz tekrar eden bir rolle.
Megan Good’u Californication dizisinde de yine Kali karakteriyle tekrar eden bir rolle izleme fırsatı yakalamıştık.
Hafiften kafadan çatlak, ünlü bir yapımcı olan Stu Beggs karakterine One Day at a Time, The Goldbergs, Silicon Valley, Glee ve Heroes gibi birçok diziden aşina olduğumuz Stephen Tobolowsky‘yi izleme fırsatı yakalıyoruz tekrar eden bir rolle.
Stephen Tobolowsky, Californication’ın önemli çakıl taşlarından biri konumundaydı Stu Beggs karakteriyle.
Dizinin yapımcılarından biri ve aynı zamanda esin kaynağı olan Jamie Foxx‘u da dizinin ilk ve son bölümlerinde konuk oyuncu olarak izleme fırsatı yakaladığımızı belirtmeden geçmeyelim ayrıca.
Foxx dizide kendisini canlandırıyor.
YAZARIN NOTU
Yardımcı oyuncu kadrosu ile öne çıkan yeterince başarılı bir dizi olmuş White Famous. Yalnız ilk 2-3 bölümde sabırlı davranmak ve açılması için fırsat tanımak gerek diziye. Özellikle Natalie Zea ve Jack Davenport’un döktürdüğünü belirtmeden geçmeyeyim. Jamie Foxx, Stephen Tobolowsky, Lyndon Smith ve Meagan Good gibi isimleri izlemesi de oldukça keyifliydi ayrıca. Başroldeki Jay Pharoah yerine daha sempatik görünümlü bir oyuncu bulunsa dizi daha çok iş yapabilirmiş bence. Michael Rapaport’un karakterini ise son 1-2 bölüm hariç dizinin en büyük eksisi olarak gördüğümü söylemeden geçmeyeyim. Cidden kafa ağrısı bir karakterdi Teddy.
2. sezon olmadığı için üzgünüm. En azından bir sezon daha izlemek isterdim bu diziyi.
Dizinin ucu kapalı bitti. Bu açıdan içiniz rahat bir şekilde başına oturabilirsiniz.
Dizi ile ilgili daha önce şu yazının altında yorum yapılıyordu.
FRAGMAN
https://www.youtube.com/watch?v=MuhLVZ22mi0
yorumlar
Şu yazının altındaki bölüm yorumlarımı buraya taşıyayım:
S01E01
Fena başlamadı. Michael Rapaport, Natalie Zea, Lyndon Smith, Meagan Good falan da geldikçe daha da güzel olacaktır ilerleyen bölümler eminim ki.
S01E02
Rapaport’un karakteri yordu. Ana karakterin ailesiyle ve arkadaşıyla olan sahneleri de ilgi çekicilikten çok uzaktı. Bölümün tek artısı 40-50 saniyeliğine de olsa Lyndon Smith’i görmek oldu işte. Oldukça kötü bölümdü. Diğer bölümler bu ayarda devam etmez umarım.
S01E10 (FİNAL)
3. bölümde Natalie Zea ve Jack Davenport’un dahil olmasıyla açılmaya başladı dizi. İkilinin öne çıktığı 4. ve 5. bölümler dizinin en eğlenceli 2 bölümü oldu.
4. bölüm Californication tarzı bir toplanma bölümüydü. Californication’da da bayılırdım bu tarz bölümlere ve burada da gayet iyi iş çıkarmışlar. Stu’nun Californication göndermelerini izlemesi keyifliydi ayrıca. Youtube’da son dönemde iyice çoğalmaya başlayan paketçi hatun tiplemesi de bölüme büyük renk kattı elbette.
5. bölümde müdürenin ödasındaki sahne çok keyifli geçti özellikle. Çocuklar da devreye girince koptum gülmekten resmen.
6. bölümdeki davetsiz misafir döngüsünü izlemesi de oldukça keyifliydi. Kavga sahnesi kısa olmuş ama. Tadı damağımda kaldı. Keşke biraz daha uzatsalarmış.
7 ve 8. bölümlere ise Meagan Good varlığıyla büyük renk kattı.
Ucu kapalı bir şekilde bittiğini de belirtmeden geçmeyeyim.
Güzel bir dizi oldu. İlk 2-3 bölümde sabırlı olmak gerek ama. 2. sezon onayı alabilseymiş keşke. En az bir sezon daha izlemek, birkaç Californication karakterini daha konuk görmek isterdim açıkçası.