netflix150

Komediler

THE RANCH Daha önce şurada bahsi geçmişti. 1 Nisan 2016’da yayınlanacak.
LADY DYNAMITE Komedyen aktris Maria Bamford’ın hayatından esinlenmiş bir dizi.
Kendini dağıtıp sonra da toparlayan bir kadının hayatını izleyeceğiz.
FLAKED Daha önce şurada bahsettiğimiz komedi 8 bölüm sipariş aldı ve 11 Mart 2016’da yayınlanacak.
Kendi yalanlarına yetişmekte zorlanan, kendi kendini guru ilan etmiş bir adam en yakın arkadaşının çarpıldığı kıza aşık olunca hayatını çevreleyen yarı gerçek, yarı uyduruk ağ yavaş yavaş çözülmeye başlıyor.

LOVE Dizi 2 sezonluk anlaşma yaptı. 10 bölümlük ilk sezon 2016’da, 12 bölümlük 2. sezon 2017’de yayınlanacak.
Kahramanlarımız Gus ve Mickey’nin, fazla yakın, birbirine bağlı olmasının getirdiği coşku ve rezillikleri izleyeceğiz.

PERFECT BONES Daha önce şurada bahsi geçmişti.
SANTA CLARITA DIET
Daha önce şurada bahsi geçmişti.
HATERS BACK OFF 8 bölümlük sipariş aldı.
Colleen Ballinger-Evans’ın YouTube ünlüsü olan ikinci kişiliği Miranda Sings üzerine. Miranda kabiliyetsiz, uyumsuz, müzik kulağı olmayan ve fakat süperstar olmak için can artan şuursuz biri.
MANIAC Daha önce şurada bahsi geçmişti.
DEAR WHITE PEOPLE 10 bölümlük sipariş aldı.
Justin Simien’in aynı isimli ödüllü filminin uyarlaması.
Beyazların baskın olduğu bir Ivy League üniversitesindeki bir grup zenci öğrencinin etrafında gelişecek olaylar. Irkçı gerilimlerin hasıraltı edildiği bu okulda, sözümona ırkçılığın aşıldığı Amerika hicvedilecek.
FRIENDS FROM COLLEGE
(eski adıyla İsimsiz DELBANCO & STOLLER Projesi)
8 bölümlük sipariş aldı.
Üniversiteden beri yakın arkadaş olan ve şimdilerde 40’larına merdiven dayamış bir arkadaş grubu üzerine. Kahramanlarımızın ikisi 20 yıldır bir ayrılıp bir barışan bir çiftken şimdi başkalarıyla evli tipler.
ONE DAY AT A TIME 1975-1984 arasında 9 sezon yayınlanan aynı isimli sitkomun yeni uyarlaması.
Küba kökenli bir Amerikan ailesini merkezine alıyor. Kahramanımız eşinden yeni boşanmış eski bir asker olan bir anne. Şimdilerde bekar hayata alışmaya çalışırken, bir yandan da ergen, radikal kızını ve sosyal anlamda başarısız küçük oğlunu, Küba doğumlu anneanneleri ile birlikte büyütmeye çalışıyor. Bu resmin içinde, çocukları büyütürken yardımcı olan ama kahramanımızla duygusal bir ilişkisi olmayan komşusu Schneider da var.
#GIRLBOSS Sophia Amoruso‘nun popüler otobiyografisi bir komediye dönüşüyor.
Amoruso’nun çöp karıştırıcılığından eBay’de eski giysiler satmaya uzanan sonradan zengin olma hikayesi. Amoruso, 27 yaşında multi-milyon dolarlık bir moda imparatorluğunun başına gelebilmiş bir kadın.
Britt Robertson
EASY Yarımşar saatlik 8 bölüm siparişi almış bir komedi antoloji dizisi. Dizide konuk oyuncu olarak Orlando Bloom, Malin Akerman, Michael Chernus, Marc Maron, Elizabeth Reaser, Gugu Mbatha-Raw, Jake Johnson, Aya Cash, Dave Franco, Jane Adams, Hannibal Buress gibi isimleri göreceğiz.

Dramalar

MARVEL’S IRON FIST 13 bölüm sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsedilmişti.
MARVEL’S LUKE CAGE 13 bölüm sipariş aldı. 2016’da başlayacak.
Daha önce şurada bahsedilmişti.
MARVEL’S THE DEFENDERS 13 bölüm sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsedilmişti.
Charlie Cox
Finn Jones
Krysten Ritter
Mike Colter
3 PERCENT
( 3% )

İkiye ayrılmış bir Dünya var karşımızda. Biri ilerlemiş öteki ise yıkılmış. “İyi taraf”a geçme şansını anca hayatınızda 1 kere yakalayabiliyorsunuz. Üstelik bu da adil olmaktan ziyade acımasız bir süreç olabiliyor ve adayların sadece %3’ü başarıya ulaşıyor.

A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS Talihsiz Serüvenler Dizisi isimli kitap serisinin uyarlamasına daha önce şu haberde yer vermiştik.
Kötü kalpli Kont’un eline düşen 3 yetim kardeşin maceralarını anlatan bir dizi. Kahramanlarımızın peşini birçok bela, aksilik ve servetlerinin peşinde olan kötü bir amca bırakmayacak ve bizimkiler bunlarla başaçıkmaya çalışırken bir yandan da anne-babalarının esrarengiz ölümünü aydınlatmaya çalışacaklar.

THE CROWN 10 bölümüyle 2016’da yayına girecek olan diziden daha önce şurada ve şuralarda bahsetmiştik.
2013’te Londra’da sahneye konan The Audience isimli Peter Morgan oyunundan esinlenmiş.
20. yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth‘in (evet, şu anda hala hayatta olan yaşlı kraliçeden bahsediyoruz) ve bakanlarının savaş sonrası İngiltere’sini şekillendirirken kulislerde olan biteni izleyeceğimiz bir drama. Ağırlıklı olarak Buckingham Sarayı ve 10 Numara’da (İngiltere başbakanının resmi konutu ve ofis merkezi) geçecek.
Entrikalar, aşk hayatları ve çağa yön veren büyük olayların arka planında dönen dolaplar gırla. Dizinin her sezonunda Kraliçe’nin hayatından 10 yıl ele alınacak. İlk sezon, kızımız 25 yaşındayken ve başbakan da Winston Churchill’ken başlıyor.
Dizinin mutfağında yazar Peter Morgan, yönetmen Stephen Daldry ve yapımcı Andy Harries var ki toplarsak bu ekibin 6 Oscar ödülü var. ;)


THE GET DOWN 12 Ağustos 2016’da yayınlanacak. 13 bölüm sipariş aldı.
1970’lerin bozuk, vahşi, paracı New York’unda geçecek ve hip-hop müziğin doğuşunu ele alacak.
Baz Luhrmann‘ın elinden çıkacak oluşuyla dikkat çekiyor. Sanatçının Moulin Rouge!‘dan bu yana ilk müzik bazlı yapımı olacak deniyor.
Dizinin ilk reklam filmi de çıktı.
HIBANA (SPARK) Japon komedyen, haiku sanatçısı ve senarist Naoki Matayoshi’nin ödüllü romanı Hibana’nın uyarlaması 2016’da yayınlanacak.
Dizinin konusuna dair bilgi henüz yok. Kitabın konusuna ulaşmak zor olsa da 22dakika.org okuyucuları için Internet’in altını üstüne getirdik ve… :)
Kitap, Tokunaga isimli bir Manzai komedyeninin hayatından birkaç yılı ele alıyormuş. (Manzai, Japon’ların çok eskilere dayanan geleneksel mizah yöntemi. Genelde sahnede iki kişi oluyor ve aralarındaki diyalog ile izleyicileri eğlendiriyorlar.) Bu arada Naoki Matayoshi’nin kendisi de bir Manzai komedyeniymiş.
INGOBERNABLE Meksika başkanının eşi olan Irene Urzua, güçlü bir kişiliğe, sağlam bir inanç ve iyi fikirlere sahip bir kadın. Öyle ki “bir başkan yaratabilir, bir başkanı terk edebilir ve bir başkanı öldürebilir”.
(Buyur buradan yak.)
MARSEILLE 8 bölümlük sipariş aldı. Sırasını bekliyor.
Fransa’nın zengin kıyı şehri Marsilya’da geçecek. 25 yıldır şehrin belediye başkanlığını yapan Robert Taro’nun öyküsü. Önümüzdeki seçimlerde makamını devralmak için karşısına dikilen genç adamla kıyasıya bir mücadeleye tutuşurlar. Öyle ki işin içine uyuşturucu baronlarından, politikacılara, dernek yöneticilerinden, şehrin diğer önde gelenlerine kadar herkes karışır.
STRANGER THINGS 8 bölümlük dizi 15 Temmuz 2016’da yayınlanacak.
Long Island’ın Montauk bölgesinde 1980 yılında genç bir oğlan ortadan kayboluyor. Arkadaşları, ailesi ve yerel polis aramaları sonucunda beklenmedik gizemlere erişiyor. Çok gizli devlet deneyleri, korkutucu doğa üstü güçler ve garip bir küçük kız da bu gizemler arasında.
THE OA 2016’da yayınlanmak üzere 8 bölüm sipariş aldı.
Dizinin konusu geçen yıldan beri hala gizli tutuluyor. (Ne konuymuş arkadaş!)
FRONTIER 6 bölümlük sipariş aldı.
18. yüzyıl Kuzey Amerika’sının kürk ticareti dünyasındaki karmaşık ve vahşi mücadeleye bol aksiyon eşliğinde tanık olacağız. Farklı bakış açılarından anlatılacak olan hikayede pazarlıklar yumruk yumruğa kavgayla halledilebiliyor, yerli kabileler ile Avrupalı’lar arasındaki kıvılcımlar kanlı anlaşmazlıklara dönüşebiliyor.
GYPSY 10 bölümlük dizi 2017’de yayınlanacak.
Daha önce şurada ele alınmıştı.
ALTERED CARBON

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti.

 

SUBURRA 10 bölümlük onay aldı. İtalyan’ların elinden çıkacak olan ilk Netflix dizisi olan bu organize suç draması İtalya’da 2017’de yayınlanacak.
Dizinin politika, Vatikan, mafya, yozlaşma, para aklama, uyuşturucu ve fahişelik etrafında toplanan bir hikayesi var.
İlk bölümü bir film olarak hem İtalya hem de Amerika’da 2016 Mayıs’unda yayına girecek.
DARK 10 bölüm sipariş aldı, 2017’de yayınlanacak.
İşin içinde doğaüstü öğeleri olan bu aile dizisi Alman yapımı.
Günümüzde Almanya’da bir şehirde 2 genç çocuğun kaybolmasının ardından 4 aile için işler karışır. Olaylar olaylar derken bir de 1986’da olan doğaüstü bir ters köşeye bağlanıyor hikaye.
MIND HUNTER David Fincher’ın yapımcılığını üstleneceği drama yüksek seviyedeki bir FBI ajanının hayatına dayanıyor. Ajanımız Seri katiller, tecavüzcüler ile kendine has profil çıkartma yöntemleri ile başa çıkıyor.
TRAVELERS Daha önce şurada bahsi geçmişti.
MARVEL’S THE PUNISHER Daha önce şurada bahsi geçmişti.
OPERATION CAR WASH Bir yozlaşma soruşturmasını ele alan Operation Car Wash (Potekizcesi “Lava Jato”) isimli dramanın çekimleri bu yıl başlayacak.
İsimsiz İSPANYA Projesi
(Las chicas del cable) (Cable Girls)
50’şer dakilalık 16 bölüm siparişi alan dizi kanalın İspanya’da çekilecek olan ilk dizisi.
Farklı geçmişlere sahip 4 kadına odaklanacak. Hanımlarımız İspanya’nın 1920’lerdeki tek telefon şirketinde operatörlük yapmak üzere işe girecek. Bunun için gelişme ve modern hayatın merkezi olan Madrid’e taşınacaklar. Burada kıskançlık, haset ve ihanet ile dostluk ve aşkın karıştığı bir başarı yoluna hayallere binerek çıkacağız.
GODLESS

 

Bu limitli dönem dizisinden daha önce şurada bahsedilmişti.

 

Jack O’Connell
LOST IN SPACE Daha önce şurada bahsi geçmişti.
OZARK Daha önce şurada bahsi geçmişti.
13 REASONS WHY Jay Asher’ın Thirteen Reasons Why isimli romanının uyarlaması.
Clay adından bir oğlana, eskiden umutsuzca aşık olduğu ama intihar ederek ölmüş olan eski sınıf arkadaşı Hannah’dan içinde teyp kasetleriyle dolu bir ayakkabı kutusu geliyor. Bu kasetlerin içinde sınıftaki öğrencilerin bu kutuyu posta yoluyla birbirlerine yollamaları için talimat da var. Kasetlerde Hannah 12 kişiye ölümünde her birinin nasıl rol oynadıklarını ve neden intihar ettiğini 13 nedende anlatıyor.

İçindekiler
netflix150 spike_tv_2015_logo-185
starz turner-network-television