Greek – Tanıtım
16 yorum pirate 13 Haziran 2019 09:08
ABC Family’nin 2007-2011 yılları arasında yayınladığı Greek dizisinin tanıtımıyla sizlerleyiz bugün.
Greek, 4 sezon ve toplam 74 bölümden oluşmakta. Komedi ve drama ögelerini harmanlayan bir gençlik dizisi olan Greek‘in bölüm süreleri 40’ar dakika civarında. Dizinin yaratıcısı Patrick Sean Smith. Bölümlerin yarısına yakınını sektörün ve gençlik dizisi türünün tecrübeli isimlerinden Michael Lange yönetmiş. Yapımcı koltuğunda Lange ve Smith’e Shawn Piller, Lloyd Segan, Michael Berns, Nellie Nugiel, Anne Kenney, John Ziffren ve Rob Bragin gibi isimler eşlik etmiş.
Bir üniversitenin kampüsündeyiz. Daha önce çeşitli film ve dizilerden illaki duymuş olabileceğiniz, alfa, beta, delta, zeta, sigma vb. Yunan harfleriyle adlandırılan, kampüs içinde yer alan, aynı cinsiyetten bir grup kız veya erkek öğrencinin bir arada yaşadığı, aidiyet ve rekabet duygularıyla hareket eden kardeşlik evlerinde yaşayan bir grup genç var hikayemizin merkezinde. Gençlerimizin çalkantılı gönül işleri, arkadaşlık ilişkileri, kardeşlik evleri arasındaki rekabet ortamı, entrika, partiler, eğlence, hayal kırıklıkları … Dizimizin vaat ettiği şeyler bunlar. Tabii bunları güzel kızlar ve yakışıklı erkekler eşliğinde, göze hitap eden bir oyuncu kadrosuyla sunuyor.
Şimdi de söz konusu oyuncu kadrosuna ve canlandırdıkları karakterlere geçelim.
Rusty (Jacob Zachar):
Çok çok yüksek birer diploma puanı ve üniversite sınavı puanı elde etmiş olan, kimya dalında bir çeşit gelişmiş mühendislik bölümü okumak üzere üniversiteye ilk adımını atan, çiçeği burnunda bir üniversiteli Rusty. Zeki, çalışkan ve utangaç biri olan Rusty, bunca yıldır asosyal bir şekilde hayatını sürdürmüş. Hiç kız arkadaşı olmamış, doğru düzgün eğlenmemiş. Ama Rusty’nin üniversite yıllarını bundan önceki yılları gibi geçirmek gibi bir niyeti yok. Bu yolda da atmayı planladığı ilk adım bir kardeşlik evine girmek.
Casey (Spencer Grammer):
Rusty’nin aynı üniversitede okuyan ablası. İlk etapta Rusty ile aynı üniversitede okuyacak olmaktan hoşnut olmuyor ve Rusty’nin onun üniversitedeki sosyal statüsüne zarar vereceğini düşünerek ondan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyor.
Bir kardeşlik evinde kalıyor Casey. Bir süre sonra da bu kardeşlik evinin lider ismi olmayı hedefliyor. Biraz sığ biri Casey. Üniversitede bulunmaktaki birincil amacı iyi bir eğitim almak değil. Daha çok iyi bir çevre ve statü elde edip şu anda ve ilerideki yaşamında bunun ekmeğini yeme derdinde. Bu nihai amacı hayatta verdiği her kararda etkili oluyor. Duygularından ziyade amaçları yön veriyor hayattaki tercihlerine.
Casey karakterine Mr. Robinson, Tell Me a Story ve Graves gibi dizilerden anımsayabileceğiniz, aynı zamanda ünlü oyuncu Kelsey Grammer‘ın kızı olarak da tanıdığımız Spencer Grammer hayat veriyor.
Evan (Jake McDorman):
Casey’nin erkek arkadaşı. Varlıklı ve nüfuzlu bir ailenin oğlu. Ayrıca elit bir kardeşlik evinin lideri. Aynı zamanda yakışıklı ve karizmatik de. Casey’yi de seviyor. Tüm bu özellikleri onu Casey’nin nihai amacı doğrultusunda önemli bir değer haline getiriyor.
Karakteri Limitless, Murphy Brown ve Are You There, Chelsea? gibi dizilerden aşina olduğumuz Jake McDorman canlandırıyor.
Cappie (Scott Michael Foster):
Casey’nin eski erkek arkadaşı. Casey’nin üniversitedeki ilk yılında sevgiliymişler, iyi de bir ikiliymişler ama Casey geleceği için farklı planlar kurmaya başlayınca onu terk etmiş. Cappie, hala atlatamamış bu terk edilişi elbette. Casey’ye hala değer veriyor. Bu demek değil ki hayatını yaşamaya devam etmiyor. Tam bir parti ve eğlence adamı Cappie. Güzel kızlar ona doğru çekiliyor, o da onlara.
Bir kardeşlik evinin lideri ayrıca Cappie. Casey ile olan durumdan ötürü de Evan ve onun kardeşlik eviyle sürekli bir rekabet halinde.
Rusty’ye Casey’nin erkek kardeşi olmasının ve yön verebileceği sevimli bir yavru kuş olmasının etkisiyle çabucak kanı kaynıyor ve onu elinden geldiğince yeni deneyimlere teşvik ediyor.
Karaktere Crazy Ex-Girlfriend, Blood & Oil ve Chasing Life gibi dizilerden tanıdığımız Scott Michael Foster hayat veriyor.
Ashleigh (Amber Stevens West):
Casey’nin oda arkadaşı ve kankası. Casey’nin her daim yanında ve ona destek oluyor. Naif, eğlenceli, flörtöz, sosyal ve sempatik bir genç kız kendisi.
Karakteri Happy Together, Ghosted ve The Carmichael Show gibi dizilerden tanıdığımız Amber Stevens West canlandırıyor.
Rebecca (Dilshad Vadsaria):
Üniversiteye yeni başlamak üzere olan Rebecca, bir senatör kızı. Bu özelliği onu kardeşlik evleri için cazip bir kardeş adayı haline getiriyor ve Casey’nin kardeşlik evi de onu kapıp statüsüne statü katma derdinde.
Zeki, rekabetçi, kurnaz ve öz güveni yüksek bir genç kız Rebecca. Casey ile arası dizinin ilk bölümünde yaşanan bir olaydan ötürü başlamadan bozuluyor ve sonrasında ikili arasında rekabet ve entrika rüzgarları esmeye başlıyor.
Karaktere Second Chance, Revenge ve Cloak & Dagger dizilerinden anımsanabilecek Dilshad Vadsaria hayat veriyor.
Dale (Clark Duke):
Bir kardeşlik evine katılsa da yurt odasında kalmaya devam eden (!) Rusty’nin oda arkadaşı. Çok bilmiş, çoğu şeye muhalefet, son derece inatçı ve sinir bozucu, inek mi inek, arıza bir tip.
Karakteri I’m Dying Up Here, Two and a Half Men ve The Office gibi dizilerden hatırlanabilecek Clark Duke canlandırıyor.
Calvin (Paul James):
Üniversiteye yeni başlayan, arkadaş canlısı, sempatik bir genç. Rusty ile kardeşlik evlerinin tanışma gecesinde tanışıyorlar ve sonrasında arkadaş oluyorlar. Bir eşcinsel kendisi ama etrafındakilere bunu açıklamayı tercih etmiyor. Sporcu ve eşcinsel gibi etiketlerle etiketlendiği lise yıllarından sonra etiketsiz bir şekilde sıfırdan başlamak istiyor üniversite yaşamına.
Karakteri The Hot Zone, The Last Ship ve The Path gibi dizilerden hatırlanabilecek Paul James canlandırıyor.
Yukardaki ana karakter sekizlisi dışında tekrar eden yan rollerle izlediğimiz birkaç isim ise şunlar:
*Casey’nin mensubu olduğu ve bir gün lideri olmayı arzuladığı kardeşlik evinin hali hazırdaki lideri olan, Casey’ye ve diğer kızlara olur olmaz her konuda ne yapmaları gerektiğini söylemekten hiç çekinmeyen, son derece sığ bir genç kız olan Frannie karakterinde Proven Innocent, Murder in the First ve The Bedford Diaries gibi dizilerden anımsanabilecek Tiffany Dupont‘u izleme fırsatı yakalıyoruz.
*Cappie’nin lideri olduğu kardeşlik evinin öne çıkan isimlerinden biri olan, genel olarak sarhoş gezen ve pek de zeki olmayan The Beaver rolünde Twisted dizisinden anımsanabilecek Aaron Hill‘i izliyoruz.
*Calvin’in herkesten sakladığı yeni manitası Heath rolünde Zack Lively karşımıza çıkıyor.
Michael Rady (Melrose Place, UnReal, Emily Owens M.D.), Johanna Braddy (Quantico, UnReal), Jessica Rose (Lonelygirl15), Jordan Masterson (Last Man Standing), Kelly Stables (The Exes, Two and a Half Men, Superstore), Josh Randall (Ed, Quarry), Alan Ruck (Persons Unknown, Succession, The Exorcist), Dave Franco (Scrubs, Privileged, Easy), Jessica Lowndes (90210), Max Greenfield (The Neighborhood, New Girl), Sam Page (The Bold Type, Point Pleasant, Shark), Charisma Carpenter (The Lying Game, Veronica Mars, Angel) ve Olivia Munn (The Newsroom, Perfect Couples, Six), 4 sezonluk süreçte tekrar eden rollerle dizide boy gösteren tanıdık simalardan bazıları.
Konuk oyuncu veya figüran olarak dizide yer alan isimler arasındaysa Danny Pudi (Powerless, Community, Jamie Chung (The Gifted, Resident Advisors, Believe), Harry Shum Jr. (Glee, Shadowhunters), Jesse Williams (Grey’s Anatomy), Thomas Calabro (Melrose Place), Tiya Sircar (The Good Place, Alex, Inc.), AnnaLynne McCord (90210, Nip/Tuck, Dallas), Ken Marino (Childrens Hospital, The Other Two, Party Down, Veronica Mars), Italia Ricci (Designated Survivor, Chasing Life), Brit Morgan (Supergirl, Riverdale, The Middleman), Wendi McLendon-Covey (The Goldbergs, Rules of Engagement), Collette Wolfe (You’re the Worst, Your Family or Mine, 100 Questions), Candice King (The Vampire Diaries), Ally Maki (Wrecked, 10 Things I Hate About You), Aimee Carrero (Young & Hungry, The Village), Alyssa Diaz (The Rookie, Ray Donovan, The Nine Lives of Chloe King, Zoo) Alanna Masterson (The Walking Dead, Mistresses), Helen Slater (Supergirl, The Lying Game) ve Lea Thompson (Switched at Birth, Back to the Future film serisi) gibi birçok tanıdık sima bulunuyor.
Henüz ilk 9 bölümünü izlediğim dizinin bölümlerinin su gibi aktığını söyleyebilirim. Karakterler arası çekişmeleri izlemesi keyifli, draması fena akmıyor, eğlenceli de. Amber Stevens West, Dilshad Vadsaria, Jake McDorman ve Spencer Grammer gibi sevdiğim isimleri kadrosunda barındırıyor oluşu da çok büyük bir artı zaten. Çok iyi bir kadrosu var genel olarak ve sırf bu kadronun hatırına bile izlenir bu dizi. Kadroyla ilgili bir tek maruzatım var. Clark Duke yerine Jessica Rose kadrolu oyuncu olabilseymiş keşke dizide demeden geçemiyorum izlerken.
Gençlik dizilerini sevenler ve ABC Family dizilerine alışkın bünyeler gönül rahatlığıyla deneyebilir bu diziyi.
Diziyle ilgili daha önce şu yazının altında yorum yapılmaktaydı.
yorumlar
S01E10
Malsın Rusty!
S01E15
Ne Caseymiş be diyemiyorum; cidden çok güzel hatun çünkü.
Geçmiş hikayesiyle bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışmışlar ki başarılı da olmuşlar bence.
S01E22 (Sezon Finali)
Erkek terliğinden romantizm yaratmaya çalışmak neyin kafasıdır ya?
Arada düştüğü birkaç bölüm olsa da fena bir sezon olmadı genel olarak baktığımızda. Bilmem kaç tane gençlik dizisi izlemiş bir bünye olarak Melrose Place (2009), Friday Night Lights ve Siempre Bruja ile beraber kadrolu kadın oyuncu kadrosunun %100’ünü beğendiğim 4 istisna gençlik dizisinden biri olması açısından bende önemli bir yer kazandı şimdiden bu dizi bu arada.
S02E08
*Her ne kadar kalmayacağını bilsek de Jen K’yi yeniden görmek güzeldi.
*Seçim konusu en makul şekilde sonuçlandı diyebilirim.
Son sahneye ne desem bilemedim ama fena da olmadı gibi.
Sezonun ilk yarısı için ilk sezonun çok altında kaldı diyebilirim net bir şekilde.
berbat bir çift oldu, Cappie’yi yalnız bırakınca ilk sezondaki kadar iyi kullanamadılar, Calvin iyice baydı ve Cappielerin eviyle alakalı sahneler genel olarak sıkıcıydı. Sezonun 2. yarısında toparlar umarım.
Yemeyenin malını yerler. Çok bariz bir durumdu da
yemesindense
yemesini tercih ederdim ben şahsen.
Johanna Braddy, gençken daha tatlıymış.
Benim açımdan 2. sezonun açık ara en keyifli bölümü buydu bu arada.
S02E15
Hatun, aldatılmayı ne kadar olgunca karşıladı. Canım benim ya!
S02E16
Rebecca: I’m cool with that!
Rusty: Senin için iyi bitmez bu işin sonu.
S02E19
Güzel bir bölüm olmuş. 3 taraftan akan hikaye de tat verdi.
*Hele şükür be Rusty! Sus sus, nereye kadar di mi?
*Bunla buna dönmeyelim bence.
S02E20
*Hatun konuşur ve büyü bozulur. Candice Accola’yı görmek güzeldi yine de.
*Casey, ekstra sinir bozucuydu bu bölüm.
S02E22 (Sezon Finali)
Sezonun ilk yarısı kötü geçmişti ama 2. yarısı gayet güzeldi. Johanna Braddy takviyesi büyük verim verdi bu süreçte. Şunun vedasına bir şey diyemiyorum bu arada. Karakter miladını doldurmaya başlamıştı zaten. Bu ise dolduralı çok olmuştu.
S03E01
O sürpriz adam şu çıkacak diye çok korkmuştum ilk başlarda. Şükür ki çıkmadı. Hiçbir zaman o derece saçmalamayalım lütfen.
S03E02
‘Babalar ve Kızları’
Keyifli bir bölüm olmuş.
Eline sağlık Rusty! Yapmasan pis bozulurdum.
S03E03
Epey eğlenceli bir Mr. & Mrs. Smith parodisi olmuş malum sahneler.
S03E08
Olivia Munn’ın daha önceki 2 bölümünde pek sahnesi yoktu. Bu bölüm ilk defa yeterince süre alıp epey de renk katmıştı bölüme ama ne yazık ki bu onun son bölümüydü. Saçma sapan bir şekilde yollandı bu arada. Keşke kalabilseymiş biraz daha.
S03E12
Hoş hatundu Erica. Kalsaydı birkaç bölüm daha keşke.
Rusty ve Ashleigh’yi sezonda 1 defa falan bir araya getiriyorlar ama bir aradayken hiç fena bir ikili olmuyorlar bana göre. Öyle ya da şöyle çok daha fazla sahnede bir arada izlememiz lazımdı bence bu ikiliyi şu ana kadar.
S03E16
Kappa Tau’ya komşu olan aile epey renk katmış bölüme. Ailenin annesi rolündeki Tory Sparkman’ın oyunculuk üzerine bir kariyere pek şans vermemiş olması üzücü.
S03E17-18
Her şeyi herkese anlatmak zorunda mısın Rusty? Git dışardan çöpçüyü, bakkalı, postacıyı falan da çağır da onlara da anlat bari.
Katherine’in bu halleri son 4 bölümlük sürece çok büyük renk kattı cidden.
‘Beaver ile 1 gün’
Kötü başlayan sezona 1 bölümlüğüne renk katmış oldu bu deneme. Katherine’ı da yeniden görmek güzeldi.
Mezun olan üçlünün ortalıklarda olmaya devam ediyor oluşunu fuzuli buluyorum. Kadrolu olmaktan çıksalar ve ara ara gözükselerdi en azından demeden geçemiyorum.
S04E06
S04E10 (FİNAL)
Bana çok fazla geçtiğini iddia edemeyeceğim bu bölümün ve final bölümünde olmaması gereken gereksiz sakız sahneler yoğunluktaydı ama daha fazla gömmeyeyim şimdi. 2’nin ilk yarısı ve 4. sezon zayıf kalmış olsa da izlemekten keyif aldığım güzel bir diziydi Greek. Çok fotojenik bir kadrosu vardı. Bir arada izlemeyi özleyeceğim muhtemelen bu ekibi.